Tweedehands tuinafsluitingen kopen? Waar moet ik op letten?

tweedehands tuinafsluitingen kopen
tweedehands tuinafsluitingen kopen

Heb je een beperkt budget en wil je graag een mooie tuinafsluiting kopen? Een mooie tuin hoeft niet duurt te zijn en voor elk budget bestaat een passende oplossing. Je kan ervoor kiezen om een goedkope tuinafsluiting te plaatsen zoals een haag, draadafsluiting, betonnen tuinafsluiting of een goedkope houten tuinafsluiting. Een andere budgetvriendelijke optie is een tweedehands tuinafsluiting.  Voor een prijsje kan je online verschillende soorten afsluitingen kopen. Wanneer is het de beste tijd om tuinafsluitingen online te zoeken? En hoe zit het met onderzoeksplicht en garantie? Het antwoord op deze vragen vind hier. 

1. Tweedehands tuinafsluitingen zoeken

Tweedehands tuinafsluitingen kan je makkelijk online zoeken op sites als tweedehands.be, kapaaza.be en nog vele anderen. Een goede tijd om tuinafsluitingen online te zoeken is tijdens de lente- en zomermaanden. Dat zijn de maanden dat mensen hun tuin vaak herinrichten en een nieuwe tuinafsluiting plaatsen. De oude afsluiting proberen ze nog voor een prijsje online te verkopen. Je hebt echter geluk nodig om te vinden wat je zoekt.

2. Tweedehands tuinafsluitingen kiezen

Niet alle afsluitingen die je online kan kopen zijn beschikbaar in de juiste afmetingen voor je tuin. Is de afsluiting al uitgebroken of moet je dit zelf doen? Houd ook rekening met mogelijke onderhoudskosten die nodig zijn om de afsluiting er weer ‘als nieuw’ te laten uitzien. Sommige tuinafsluitingen zijn echter in een zeer slechte staat en eigenlijk op het einde van hun levensduur. Na veel opknap werk zit je dan met een hoop afval. Hele oude en versleten tuinafsluitingen, hoe goedkoop ze ook zijn, koop je daarom beter niet. Met wat geluk en doorzettingsvermogen kan je een goede afsluiting vinden die wel aan je wensen voldoet.

3. Tweedehands tuinafsluitingen kopen

Heb je zelf weinig ervaring met tuinafsluitingen? Dan kan je best iemand meebrengen met kennis van zaken. Je zal de afsluiting namelijk goed moeten onderzoeken voor je overgaat tot aankoop. Een tweedehands tuinafsluiting wordt zelden zonder gebreken verkocht. Je koopt een tweedehands afsluiting altijd op eigen risico. Na aankoop kan je deze niet meer terug brengen als blijkt dat er gebreken zijn. Goed onderzoeken is de boodschap. Kijk hierbij naar zichtbare gebreken en controleer de afsluiting op onzichtbare gebreken. Stel veel vragen en onderhandel over de prijs.

Hoe zit het met onderzoekplicht en garantie op tweedehands tuinafsluitingen?

Als je een tweedehands afsluiting koopt van een particulier heb je vanzelfsprekend geen garantie bij mogelijke gebreken. De verkoper is verplicht om je in te lichten over mogelijke gebreken van de afsluiting. De verkoper is echter iemand zonder professionele kennis. Hierdoor kan je er niet vanuit gaan dat de tuinafsluiting volledig in orde is als de verkoper dit zegt. Je moet de afsluiting, zelf of met hulp van een vakman, goed onderzoeken. Er wordt verondersteld dat je de afsluiting koopt in ‘de staat waarin het zich bevind’. Dit wil zeggen dat je je achteraf niet meer kan bedenken wanneer de afsluiting toch niet aan je verwachtingen voldoet. De wet spreekt van een ‘onderzoekplicht’ van de koper. Je koopt een tweedehands tuinafsluiting altijd op eigen risico.

Anders is het wanneer je een tuinafsluiting aankoopt bij een vakman of leverancier. Een leverancier is verplicht om je een tuinafsluiting te verkopen die aan je verwachtingen voldoet. Heb je problemen met je afsluiting of zijn er gebreken na plaatsing? Je leverancier is verplicht om je terug te betalen of een nieuwe tuinafsluiting te voorzien. Een nieuwe tuinafsluiting heeft daarbovenop ook vaak een garantieperiode van enkele jaren. Vraag hiernaar voor je de afsluiting koopt.

De voordelen van tweedehands tuinafsluitingen

  • Tweedehands tuinafsluitingen zijn goedkoop
  • Het is goed voor het milieu want je recycleert

De nadelen van tweedehands tuinafsluitingen

  • Er is geen garantie
  • Er is meer werk aan verbonden
  • Er is een beperkt aanbod
  • Je zal geduld moeten hebben voor je vindt wat je zoekt

Meest gelezen:

tuinafsluiting haagDe prijs van tuinafsluitingen
de prijs van kastanje houten tuinafsluitingGoedkoopste tuinafsluitingen
Draadafsluiting prijzendraadafsluitingDraadafsluiting prijzen