Ga voor duurzaamheid met steenkorven tuinafsluitingen!

Steenkorven tuinafsluiting
Steenkorven tuinafsluiting

De populariteit van steenkorven, ook wel schanskorven genoemd, is de laatste jaren fors toegenomen. Meer en meer mensen ontdekken deze tijdloze afsluitingen. Met hun duurzaamheid een unieke uiterlijk zijn ze een meerwaarde voor elke tuin. Steenkorven passen in zowel moderne als landelijke tuinen en kunnen op verschillende manieren worden geplaatst. Door hun dichte samenstelling geven ze je de privacy en veiligheid die je nodig hebt. Daarbovenop zijn steenkorven snel te plaatsen en volledig onderhoudsvrij, de voordelen lijken eindeloos!

Een steenkorven afsluiting?

Steenkorven bestaan uit een stalen constructie die wordt opgevuld met stenen. Deze constructie is bijzonder stevig en zal de stenen netjes bij elkaar houden. Hierdoor ontstaat een duurzame constructie die de tand des tijd moeiteloos zal doorstaan. Steenkorven werden oorspronkelijk gebruikt als oeverbescherming bij rivieren. Ze zijn bijzonder stevig en duurzaam en makkelijk te plaatsen en af te breken. Door hun mooie rustieke en moderne uiterlijk komen ze tegenwoordig meer en meer in tuinen voor.

Los gestort of met de hand opgevuld?

Een steenkorven of schanskorven tuinafsluiting kan op twee manier worden opgevuld. De stenen kunnen netjes met de hand gestapeld worden of los gestort worden door een machine. Een met de hand gestapelde steenkorf oogt strak en modern . Een los gestorte schanskorf daarentegen heeft een nonchalantere uitstraling. Hier speelt persoonlijke voorkeur een belangrijke rol. Ook is het prijsverschil een belangrijke factor in je overweging. Het duurt niet lang om een los gestorte steenkorven tuinafsluiting met een machine te plaatsen. Het plaatsen van een met de hand gestapelde schanskorf zal vanzelfsprekend langer duren. Dit zal een meerprijs met zich meebrengen omdat de werkuren hoger zullen liggen.

Hoeveel kost een steenkorven afsluiting?

De staalconstructie voor je steenkorven tuinafsluiting kan je op maat laten maken of voorgefabriceerd in de winkel of bij je leverancier aankopen. Staalconstructies bestaan in verschillende diktes, hoogtes en breedtes. Een voorgefabriceerde constructie van 25 cm dikte x 200 cm breedte x 200 cm hoogte  zal ongeveer 290 euro kosten. Een constructie van 25 cm dikte x 250 cm breedte x 200 cm hoogte zal ongeveer 320 euro kosten. Het kan goedkoper zijn om de staalconstructie op maat te laten maken door een vakman. Een vakman kan materiaal aankopen aan goedkopere tarieven waardoor de constructie goedkoper wordt. Ook wanneer de grond in je tuin oneven is kan het aan te raden zijn om advies te vragen aan een vakman. Verder zijn er verschillende afwerkingsmogelijkheden die de prijs mee zullen beïnvloeden.

Je staalconstructie opvullen

steenkorven opvullen
Steenkorven opvullen

Niet alleen de keuze van de staalconstructie maar ook de vulling zal de prijs bepalen. Stenen bestaan in een breed gamma aan soorten en prijzen. Breuksteen (grijze stenen met bruine vlekjes), Belgische Rood (rode stenen), Belgische Blauwsteen (Blauwgrijze steen), Grafrado (Matte witte stenen), Carrara (witte stenen) en Lavastaan (Beige stenen) worden het meeste gekozen. Wie echt creatief wil zijn kan de staalconstructie opvullen met een ander materiaal dan stenen. Boomschors en kokos kunnen ook gebruikt worden als opvulmiddel voor een elegant en geluiddempend resultaat!

Wat je ook kiest, het staat vast dat je met een steenkorven tuinafsluiting nog jaren zal kunnen genieten van een mooie afgesloten tuin. Want wie voor steenkorven kiest, kiest voor duurzaamheid!

Meest gelezen:

tuinafsluiting haagDe prijs van tuinafsluitingen
de prijs van kastanje houten tuinafsluitingGoedkoopste tuinafsluitingen
haag of houten tuinafsluiting?Moderne Tuinafsluitingen