Tuinafsluitingen prijs

Hier vind je een overzicht van goedkopere en duurdere tuinafsluitingen. De prijs van tuinafsluitingen hangt af van het gekozen materiaal, de afmeting, de kwaliteit en de gekozen stijl. Afsluitingen met een modern design zijn doorgaans iets duurder dan landelijke of klassieke stijlen. Prijzen kunnen erg verschillen van leverancier tot leverancier.

Hoeveel kost een tuinafsluiting?

De enige manier om met zekerheid te weten hoeveel je afsluiting zal kosten is contact op te nemen met een leverancier of vakman. Door de enorme prijsverschillen is het aan te raden om bij verschillende leveranciers een prijs te vragen. Vakmannen kunnen doorgaans materiaal aankopen aan goedkopere tarieven. Vertel hen steeds dat je prijzen vergelijkt, de kans is groot dat ze je een goede prijs voorstellen. Bij grotere projecten wordt doorgaans ook een korting gegeven.

Prijs van een haag als tuinafsluiting

de prijs van een haag als tuinafsluiting

Een haag is veruit de goedkoopste tuinafsluiting. Je zal echter wel enkele jaren geduld nodig hebben voor dat je haag mooi volgroeid is en je van privacy in je tuin kan genieten. Er zijn vele soorten hagen waar je best creatief mee kan zijn. Heb je kleine kinderen of een hond? Vele mensen combineren een haag met een draadafsluiting voor een veilige tuinafsluiting.

Haagplantjes (50 cm groot) Kostprijs 
Laurierhaagplant 8 euro*per lopende meter
Liguster haagplant 2.5 euro* per lopende meter
Taxus haagplant 4 euro* per lopende meter
haagbeuk 3 euro* per lopende meter
Kant en Klaar haag (40 x 200 x 100 cm) 40 euro* per lopende meter

*prijzen verschillen van vakman tot vakman en van leverancier tot leverancier

De prijs van draadafsluiting

de prijs van tuinafsluitingen - draadafsluiting
de prijs van tuinafsluitingen – draadafsluiting

Een draadafsluiting is een van de goedkopere tuinafsluitingen op de markt. Ze zijn vrijwel geheel onderhoudsvrij en makkelijk te plaatsen. Er zijn verder nog verschillende creatieve manieren privacy met een draadafsluiting mogelijk te maken.

Draadafsluiting (200cm hoog) kostprijs
Gewone draadafsluiting 10 tot 20 euro* per lopende meter
Draadafsluiting met bovenbuis 20 tot 25 euro* per lopende meter
Draadafsluiting met betonplaat en bovenbuis. 25 tot 45 euro* per lopende meter

*prijzen verschillen van vakman tot vakman en van leverancier tot leverancier

 

Klik hier voor uitgebreide info over de prijs van draadafsluitingen volgens hoogte en kwaliteit.

De prijs van houten tuinafsluitingen:

prijs houten tuinafsluitingen
prijs houten tuinafsluitingen

De houtsoort heeft een grote invloed op de prijs. Hoe duurzamer de houtsoort, hoe duurder je afsluiting. Hardhouten tuinafsluitingen zijn gevoelig duurder dan geïmpregneerde tuinafsluitingen. Wanneer je echter kijkt naar het prijsverschil op lange termijn zijn lijkt het prijsverschil al heel wat minder. Je geïmpregneerde tuinafsluiting heeft meer onderhoudskosten en zal sneller aan vervanging toe zijn. Algemeen kan je stellen dat een afsluiting met een modern design iets duurder zal zijn dan een afsluiting met een klassieke uitstraling. Voor je een houten tuinafsluiting koopt zal je je goed moeten informeren om de beste prijs – kwaliteit te bekomen.

Houten tuinafsluiting (180×180) Kostprijs
Geïmpregneerd dennenhout 25 tot 50 euro* per lopende meter
Hardhout 75 tot 100 euro* per lopende meter
Massieve houten planken 30 tot 40 euro* per lopende meter

*prijzen verschillen van vakman tot vakman en van leverancier tot leverancier!

De prijs van een kastanje houten afsluiting

de prijs van kastanje houten tuinafsluiting
de prijs van kastanje houten tuinafsluiting

Een kastanje afsluiting geeft een natuurlijke charme aan je tuin. Het is een ecologisch natuurproduct van bij ons en is bijzonder duurzaam en budgetvriendelijk. Kastanje behoort zelfs tot dezelfde duurzaamheidscategorie als hardhout. Het is niet verwonderlijk dat de kastanje afsluiting sterk aan populariteit wint

Kastanje afsluiting  Kostprijs
Kastanje afsluiting op rol 5 tot 10euro* per lopende meter

*prijzen verschillen van vakman tot vakman en van leverancier tot leverancier

De prijs van een standaard betonplaten tuinafsluiting

Klassieke betonplaten zijn een economische manier om je veilig af te sluiten. Je kan er voor het uitzicht voor kiezen om ze te laten begroeien of er een haag voor te zetten. Tegenwoordig bestaan er ook moderne betonnen tuinafsluitingen. Bij het ontwerp hiervan staan duurzaamheid en design centraal.

Standaard betonplaten Kostprijs
Standaard betonplaten  20 tot 30 euro* per lopende meter

*prijzen verschillen van vakman tot vakman en van leverancier tot leverancier

De prijs van composiet tuinafsluitingen

composiet tuinafsluitingen
composiet tuinafsluitingen

Composiet tuinafsluitingen zijn onderhoudsvriendelijker en sterker dan houten tuinafsluitingen. Ze zijn ontwikkeld uit houtvezel en hars om een duurzame tuinafsluiting te bekomen. Kwaliteitsvolle composiet tuinafsluitingen zijn bijna niet te onderscheiden van hout.

Composiet tuinafsluiting(180×180 cm) Kostprijs
Moderne massieve composiet 140 tot 190 euro*per lopende meter

*prijzen verschillen van vakman tot vakman en van leverancier tot leverancier

De prijs van steenkorven

steenkorven tuinafsluiting
steenkorven tuinafsluiting

Steenkorven geven je tuin om moderne look. Ze sluiten je tuin volledig af en zijn volledig onderhoudsvrij. Je kan de steenkorven opvullen met verschillende soorten steen, zoals lavasteen en kalksteen. Maar je kan ook kiezen voor houtschors, kokos of andere natuurlijke producten.

Steenkorven(exclusief stenen) Kostprijs 
25cm d x 200cm b x 200cm h   290 Euro*(exclusief stenen en toebehoren)
25cm d x 250cm b x 200 cm h     320Euro*(exclusief stenen en toebehoren)

*prijzen verschillen van vakman tot vakman en van leverancier tot leverancier

Opgelet: Verschillende vakmannen en leveranciers hanteren vaak verschillende prijzen voor dezelfde diensten en dezelfde producten. Het is zelfs niet ongewoon dat het laten plaatsen of kopen van een tuinafsluiting bij de ene vakman of leverancier bijna dubbel zo duur is als bij de andere! Daarom worden er minimum en maximum prijzen vermeld in dit artikel, deze zijn dan ook richtprijzen. Als je een afsluiting voor de beste prijs wil zal je verschillende offertes bij meerdere winkels en vakmannen moeten vragen. Vraag hen ook of ze je goedkopere alternatieven kunnen voorstellen. Hou zeker ook een oogje in het zeil voor promoties en acties!

Tuinafsluitingen aankoop tip

Met deze prijs richtlijnen kan je rekening houden als je een afsluiting voor je tuin wil kopen. Uit bovenstaande informatie blijkt echter dat het geven van een eenduidige prijs voor tuinafsluitingen moeilijk is. Er zijn veel verschillende stijlen en afwerkingsmogelijkheden voor elke soort afsluiting. Verder vragen winkeliers en leveranciers vaak verschillende prijzen voor een gelijkwaardige afsluiting.

Meest gelezen

houten tuinafsluitingDe Goedkoopste tuinafsluitingen
haag planten voor je draadafsluitingBetaalt mijn buur de helft?
tweedehands tuinafsluitingen kopenEen tweedehands tuinafsluiting?