Moderne tuinafsluitingen en hun prijzen

Moderne tuinafsluitingen worden gekenmerkt door een strak en eenvoudig design met geometrische vormen. Je kan kiezen voor een moderne haag, een hardhouten tuinafsluiting, steenkorven, of een moderne betonnen tuinafsluiting. De enorme keuzemogelijkheid heeft vanzelfsprekend invloed op de prijs. De prijzen van moderne tuinafsluitingen variëren naar gelang het gekozen materiaal.

Hoeveel kost een moderne tuinafsluiting?

Moderne afsluitingen zijn te verkrijgen in elke materiaalsoort. Hierin zitten opmerkelijke prijsverschillen. Dit kan gaan van een relatief goedkope strak gesnoeide haag tot een duurdere hardhouten tuinafsluiting in modern design. Kom hier te weten welke moderne tuinafsluitingen er zijn en hoeveel ze kosten

1. Strak gesnoeide moderne tuinafsluitingen

moderne tuinafsluitingen prijzenDe goedkoopste moderne tuinafsluiting is de strak gesnoeide haag. De buxus haag is een voorbeeld van een haagplant die geschikt is als moderne afsluiting. Een buxus haag kan zeer strak gesnoeid worden waardoor de kenmerkende geometrische moderne uitstraling van een moderne tuin goed tot zijn recht kan komen. Een haag heeft zal afhankelijk van de gekozen soort één tot twee keer per jaar gesnoeid moeten worden. Een haag is ook niet in één dag gegroeid, je zal even moeten wachten om van je tuinafsluiting te kunnen genieten. Prijzen variëren tussen Prijzen variëren tussen 10 tot 15 euro per lopende meter.

2. Moderne steenkorven tuinafsluitingen

steenkorven tuinafsluiting
steenkorven tuinafsluiting

Moderne steenkorven tuinafsluitingen zijn de hype bij tuinontwerpers. Er is geen doorkijk mogelijk waardoor je privacy verzekerd wordt en zijn daarenboven volledig onderhoudsvrij. Er is een ruime keuze aan afwerkingsmogelijkheden en de steenkorven kunnen worden opgevuld met verschillende soorten stenen. Je kan kiezen voor lavasteen, kalksteen, houtschors en kokos. De mogelijkheden zijn eindeloos. Afhankelijk van het gekozen materiaal en de hoogte kosten steenkorven tuinafsluitingen tussen 145 tot 170 euro per lopende meter.

3. Moderne tuinafsluitingen uit hout

moderne tuinafsluiting deels behandeld/onbehandeld
moderne tuinafsluiting deels behandeld/onbehandeld

Een houten tuinafsluiting zal in aankoopprijs duurder zijn dan een strak gesnoeide moderne haag. Een houten tuinafsluiting geeft een natuurlijke charme aan je tuin. Door te kiezen voor een strak design passen moderne houten tuinafsluitingen in je eigentijdse tuin. Je kan kiezen tussen verschillende houtsoorten met verschillende duurzaamheid categorieën.  Het grote voordeel van hardhout is zijn hoge duurzaamheid. Een houten tuinafsluiting kan je mooi laten vergrijzen waardoor het verder geen onderhoud meer nodig heeft. Indien je houdt van de warme houdkleur zal je het houd minstens één keer per jaar moeten behandelen met een houtbeits of houtolie. Op de foto zie je hoe een moderne hardhouten tuinafsluiting eruit ziet behandeld en onbehandeld.

Prijzen voor een moderne hardhouten tuinafsluiting variëren tussen 75 tot 100 euro per lopende meter. Opteer je voor een massieve constructie waarbij houten planken in palen worden geschoven dan betaal je ongeveer 30 euro per lopende meter. Hierbij is het belangrijk om te weten dat er naast hardhout nog andere inheemse houtsoorten een hoge duurzaamheidscategorie hebben en uitermate geschikt zijn als moderne afsluiting.

4. Moderne tuinafsluitingen uit beton

moderne tuinafsluiting
moderne tuinafsluiting

Wanneer we denken aan betonnen tuinafsluitingen komen de beruchte grijze platen spontaan in onze gedachten op. Gelukkig is de tijd van de saaie grijze betonplaten helemaal voorbij en wordt er stilaan plaatsgemaakt voor moderne betonnen tuinafsluitingen met een uniek design. Moderne tuinafsluitingen uit beton horende bij de nieuwste trends in de tuinarchitectuur. Ze winnen aan populariteit door hun duurzaamheid en onderhoudsvriendelijke karakter. Prijzen variëren tussen 60 tot 100 euro per lopende meter.

de prijs van een haag als tuinafsluitingKies de juiste haag in 4 stappen! 
tuinafsluitingen prijzenDe prijs van tuinafsluitingen
tuinafsluitingenGoedkope tuinafsluitingen