Moderne betonnen tuinafsluitingen in de kijker!

oderne betonnen tuinafsluitingenoderne betonnen tuinafsluitingen
moderne betonnen tuinafsluitingen

De tijd dat een betonnen tuinafsluiting ouderwets en grijs was is officieel voorbij. Meer en meer fabrikanten zien de mogelijkheden van beton voor een moderne tuinafsluiting. Duurzaamheid en elegantie staan hierbij centraal. Hierdoor is er een ruime keuze ontstaan aan moderne betonnen tuinafsluitingen in verschillende kleuren, motieven en maten. Er zijn verschillende afwerkingsmogelijkheden ontwikkeld zoals bijvoorbeeld een houtstructuur, of zelfs betonplaten die het uitzicht geven van een stenen of keien tuinafsluiting. Je kan ook verschillende materialen met elkaar combineren, bijvoorbeeld metaal of hout met beton. Hierdoor kan je met een betonnen omheining een natuurlijke uitstraling geven aan je tuin met minimaal onderhoud en maximale duurzaamheid. Een betonnen tuinafsluiting is eenvoudig te plaatsen en geeft onmiddellijk resultaat. Het is dan ook niet verwonderlijk waarom betonnen tuinafsluitingen sterk aan populariteit winnen.

Betonnen tuinafsluiting met de structuur van hout of stenen

Deze betonnen platen met reliëf bieden een eindeloos gamma aan mogelijkheden. Gaande van houtstructuur tot keien in alle kleuren en formaten, voor elke tuin vind je een passend ontwerp. Een betonnen tuinafsluiting met reliëf is buitengewoon duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Het is voldoende om een betonnen tuinafsluiting één keer per jaar af te spuiten met een hogedrukreiniger. Er hoeven dus geen beschermingsproducten te worden aangeschaft. Dat maakt het onderhoud niet alleen gemakkelijk maar ook bijzonder goedkoop. .

Betonnen tuinafsluiting met hout combineren

Bij dit type tuinafsluiting wordt de duurzaamheid van beton met het natuurlijke karakter van hout gecombineerd. Verankerd in de grond zitten de betonnen palen en daartussen worden houten panelen geplaatst. Het beton zal het hout vast op zijn plaats houden en tevens voorkomen dat het hout vocht uit de grond kan opnemen. Hierdoor is je houten tuinafsluiting stevig en bestand tegen rot. De goede eigenschappen van hout en beton worden op een succesvolle wijze met elkaar gecombineerd.

Voor- en nadelen van moderne betonnen tuinafsluitingen

+ Ze staan er terecht om gekend zeer duurzaam te zijn, de gemiddelde levensduur bedraagt 50 jaar

+ Eens geplaatst zijn het vrijwel onverwoestbaar

+ Beton is dicht van structuur, hierdoor kan er een geluiddempend effect zijn

+ Een betonnen tuinafsluiting heeft zeer weinig onderhoud nodig. één keer per jaar afspuiten met een hogedrukreiniger is voldoende

– Betonnen platen zijn zeer zwaar en daarom niet eenvoudig alleen te plaatsen

Hoeveel kost een moderne betonnen tuinafsluiting?

Moderne betonnen tuinafsluitingen zijn uiteraard iets duurder dan de klassieke grijze betonplaten. Hoewel even duurzaam, op esthetisch vlak zijn ze niet te vergelijken. Moderne betonnen tuinafsluitingen zijn er in een ruim gamma een maten, kleuren, structuren, afmetingen en stijlen. Prijzen zullen onderling dan ook ruim verschillen rekeninghoudend met het gekozen model en de kwaliteit van het gebruikte materiaal. Verschillende leveranciers hanteren soms verschillende prijzen voor hetzelfde product, het loont dus steeds de moeite om prijzen te vergelijken. Afsluitingen uit beton zijn in aankoop duurder dan een houten tuinafsluiting. Op lange termijn echter zal het prijsverschil minder groot zijn als je rekening houd met de levensduur van beton en de minimale onderhoudskosten.

 

Meest gelezen:

composiet tuinafsluitingComposiet afsluitingen
tuinafsluiting kopenAdvies en aankooptips tuinafsluitingen 
tuinafsluiting haagDe prijs van tuinafsluitingen op een rijtje