Kokos tuinafsluitingen: stijlvol en geluidswerend!

kokos tuinafsluitingen
kokosnoot

Steeds vaker worden gezinnen geconfronteerd met geluidsoverlast. Misschien heb je een drukke weg naast je tuin of industrie in je buurt. Waar het lawaai ook vandaan komt, wanneer het als storend wordt ervaren is er reden om er iets aan te doen. Een tuin is immers een plaats om te ontspannen en tot rust te komen. Stilte wordt vaak paar terug opgemerkt als het lawaai is gedempt en de rust en de stilte weer in de tuin zijn teruggekeerd. Planten en struiken kunnen wel wat geluid absorberen, maar dit zal slechts gedeeltelijk helpen. Wanneer tijdens de herfst de bladeren van de takken vallen zal dit lichte geluiddempend effect dan ook volledig verdwijnen. Gelukkig kan een goede tuinafsluiting helpen om de rust te laten wederkeren.

Een elegante en efficiënte buffer tegen geluidsoverlast in je tuin zijn kokos tuinafsluitingen. Kokos tuinafsluitingen bestaan uit kunststofbuisjes die met kokosvezel zijn omwikkeld en geplaatst worden in een stalen raster dat minstens 30 jaar meegaat. Er worden ongeveer 110 kokosnoten gebruikt voor het vervaardigen van één afsluiting. In de kern van het paneel zit een geluidsisolerende plaat bestaande uit polyurethaanschuim. Hierdoor wordt het geluid niet alleen tegengehouden, maar wordt ook verhinderd dat het naar de overkant gereflecteerd wordt. Kokos tuinafsluitingen hebben hierdoor een geluidsabsorbsie van 7dB en een geluidsisolatie van 29dB.

Kokos: van nature duurzaam

De natuurlijke kokosvezels zijn afkomstig van de bast van de kokosnoten. De kwaliteit van deze vezels kan men vergelijken met de eigenschappen van hardhout. De kokosbast mist een enzym waardoor hij tegen alle weersomstandigheden bestand is. Hierdoor zijn kokos tuinafsluiting zeer duurzaam. Kokosvezel is een daarnaast ook een hernieuwbaar materiaal en daarmee ecologisch zeer verantwoord. Kokos tuinafsluitingen zijn naast geluidswerend en elegant dus ook nog eens milieuvriendelijk.

Kokos tuinafsluitingen als groen geluidsscherm

Kokosvezels bieden naast een fraai uiterlijk en duurzaamheid ook een ideale aanhechting voor klimplanten zoals Klimop, Hedra, Klimhortentia en Klimroos. In een mum van tijd zal je tuinafsluiting volledig begroeid zijn. Hierdoor wordt een groen geluidscherm gecreëerd dat mooi opgaat in de tuin en de rest van het landschap.

Vanwege het lichte gewicht zijn kokos tuinafsluiting een goed alternatief voor de schanskorven die met stenen zijn gevuld. Het is relatief eenvoudiger te plaatsen en geeft een natuurlijke uitstraling aan je tuin.

Voordelen van de kokos tuinafsluitingen:

Wetenschappelijk onderzoek heeft de geluiddempende eigenschappen van kokos tuinafsluitingen meermaals aangetoond. Het geluid wordt tegengehouden en geabsorbeerd door de kokos vezels en de geluidsisolerende plaat in de binnenkant van het paneel. Kokosbast is even duurzaam als hardhout en mist een enzym waardoor het niet zal rotten. Dit maakt kokos tuinafsluitingen een efficiënte en ecologisch duurzame geluidswerende tuinafsluiting. Elegant, ecologisch, duurzaam en licht in gewicht waardoor de plaatsing vlotter kan verlopen. Omdat het gemaakt is van natuurlijke materialen en toch in een strak geheel wordt gegoten, passen kokos tuinafsluitingen zowel in klassieke landelijke als strakke moderne tuinen..

Hoeveel kosten kokos tuinafsluitingen?

Er bestaat een ruim gamma aan kokos tuinafsluitingen in verschillende afmetingen en diktes. Voor een tuinscherm van 200 x 200 cm met een dikte van 4 cm betaal je ongeveer 180 euro. Een kokos schanskorf van 120 x 180 met een dikte van 7.5 cm kost ongeveer 139 euro. Omdat geluid een complexe materie is wordt aangeraden om beroep te doen op een vakman. Het is steeds aangewezen om prijzen te vergelijken. Laat je leverancier of vakman weten dat je prijzen vergelijkt, ze zullen je een goede prijs voorstellen.

Meest gelezen:

tuinafsluiting haagDe prijs van tuinafsluitingen
de prijs van kastanje houten tuinafsluitingGoedkoopste tuinafsluitingen
haag of houten tuinafsluiting?Moderne Tuinafsluitingen