Kastanje afsluiting, een natuurlijke charme!

kastanje tuinafsluitingEen kastanje afsluiting heeft een natuurlijke charme die een tuin volledig tot zijn recht kan laten komen. Het is makkelijk te plaatsen en geeft je tuin onmiddellijk een landelijke uitstraling. Door zijn eenvoudige ontwerp wordt een kastanje afsluiting ook vaak gebruikt in moderne tuinen. Het eigentijdse design gecombineerd met een duurzaam klassiek product maakt dat deze afsluiting in elke tuin tot zijn recht kan komen. Kastanje vergrijst mooi gelijkmatig uit zichzelf en heeft verder geen onderhoud meer nodig. Het is dan ook geen verassing dat de kastanje afsluiting sterk aan populariteit wint.

Duurzame kastanje afsluiting

Kastanje hout is zeer duurzaam, het behoort tot dezelfde duurzaamheidscategorie als tropische houtsoorten zoals mahonie en redwood. Het hoeft ook niet geïmpregneerd te worden want kastanjehout impregneert zichzelf! De onderhoudskost voor een kastanje afsluiting is dan ook minimaal. Omdat er veel looizuur aanwezig is in het hout treedt er onder invloed van de zon een erosie verschijnsel op. Hierdoor wordt het hout hard en vergrijst het mooi en gelijkmatig. Door de onderhoudsvrije kastanje krijg je meer tijd om van je mooi afgesloten tuin te genieten. Vergeleken met houtsoorten van dezelfde duurzaamheidscategorie is kastanje daarenboven bijzonder goedkoop.

Een kastanje afsluiting is ecologisch verantwoord!

Kastanje houten afsluiting is nog nooit zo gegeerd geweest, groothandelaars melden dan ook een piek in verkoop. Niet verwonderlijk als je rekening houd met het charmante uiterlijk, de buitengewone duurzaamheid, de onderhoudsvriendelijkheid en de betaalbaarheid van kastanje afsluitingen. Maar er is nog een verklaring voor de plotse hoge belangstelling: een kastanjehouten afsluiting is goed voor het milieu. Dit komt omdat hakhoutbossen steeds vernieuwd worden voor het vervaardigen van kastanje latten. Nieuwe kastanje wordt aangeplant en uit de stronken groeien steeds nieuwe takken. Hierdoor het is niet nodig om intensief bomen te kappen voor het maken van kastanje houten tuinafsluitingen. Wanneer het voor het vervaardigen van de palen toch nodig is om bomen te hakken, worden de productiebossen terug aangeplant. Kastanje omheining is een streekeigen natuurproduct dat zijn kwaliteiten meermaals bewezen heeft.

Hoeveel kost een kastanje afsluiting?

kkastanje tuinafsluiting in tuin
kastanje tuinafsluiting

Kastanje afsluitingen komen voor in alle vormen en maten. De hoogte van de afsluiting kan variëren van 50 cm tot 200 cm. Verder kan je de diameter van de kastanje en de afstand tussen de kastanje latten bepalen. Een kastanjehouten afsluiting is rekeninghoudend met zijn kwaliteit bijzonder goedkoop. Gemiddeld kan rekenen op een richtprijs van 5 tot 10 euro per lopende meter, dit is uiteraard afhankelijk van de uitvoering die je kiest. Je moet er wel nog mee rekening houden dat je er ook steunpalen en bevestigingsmateriaal bij moet kopen. Verschillende leveranciers hanteren vaak verschillende prijzen voor hetzelfde product. Hierdoor is het steeds raadzaam om prijzen te vergelijken. Om de beste prijs te verzekeren is het aangewezen om je vakman/winkelier ervan op de hoogte te brengen dat je prijzen vergelijkt. De kans is dan groot dat ze je een goede prijs, of zelfs een korting voorstellen.

Meest gelezen:

houten tuinafsluitingAankooptips voor Houten tuinafsluiting 
tuinafsluiting haagDe Prijs van Tuinafsluitingen vergelijken
houtsoort houten tuinafsluitingHoutsoorten tuinafsluitingen  vergelijken