Een kant en klaar haag? De snelle tuinafsluiting!

kant en klaar haag
kant en klaar haag

Een haag planten en genieten van privacy in je tuin in één dag? Het kan dankzij de kant en klaar haag! Een haagplantje heeft tijd nodig om te groeien. Hiervoor heb je enkele jaren geduld nodig. Daarom wordt er vaak gekozen voor een houten tuinafsluiting die onmiddellijk klaar is. Tegenwoordig worden er echter ook ‘kant en klaar’ hagen verkocht. Dit zijn hagen die reeds volgroeid en gesnoeid zijn en bij je thuis worden geplant. Je kan er ook voor kiezen om ze zelf te planten, je hebt dan wel extra mankracht nodig want een volgroeide haag kan zwaar zijn. Kant en klaar hagen zijn beschikbaar in verschillende soorten. Er is keuze tussen haagbeuk, beukenhaag, klimop, taxus en prunus en nog vele andere soorten. Grote hagen (200 x 100 x 40 cm) kosten ongeveer 40 euro. Kant-en-klaar hagen zijn uiteraard duurder dan kleine haagplantjes. Maar je betaald ook voor de tijd die je anders op je groene tuinafsluiting had moeten wachten. Kant en klaar hagen groeien daarom erg aan populariteit.

Een kant en klaar haag in een bloempot voor op je balkon of terras?

Een kant en klaar haag die in een pot geleverd wordt kan je ook gewoon mooi in de bloempot laten zitten. Het onmogelijke wordt denkbaar, een groene tuinafsluiting op je balkon of terras. Er zijn kunststof bloembakken en hardhouten bloembakken verkrijgbaar. Speciaal voor een haag op je terras of balkon zijn er ook makkelijk verplaatsbare bloembakken. Deze verplaatsbare bloembak rust onderaan op wielen die je door het unieke design niet ziet zitten. Een verplaatsbare bloembak is erg gemakkelijk als je de tegels van je balkon of terras wil schoonmaken of de inrichting van je terras wil veranderen. Je kan en klaar haag eenvoudig verplaatsen!

Wat zijn de voordelen van een kant en klaar haag?

  • Onmiddellijk na het planten kan je genieten van een mooie volgroeide groene tuinafsluiting.
  • In tegenstelling tot een gewone haag, die je onderaan breed moet laten uitgroeien om geen kale plekken te krijgen, is de kant en klaar haag goed smal te houden. dit komt omdat de kant en klaar haag een smallere basis heeft. Hierdoor heb creëer je meer ruimte in je tuin.
  • Door de strakke basis van de kant en klaar haag kan je de haag strakker snoeien dan een gewone haag

De kant en klaar haag zelf planten?

Zelf kleine haagplantjes planten kan je makkelijk alleen. Een grote volgroeide haag planten daarentegen is een behoorlijke klus. Er komt meer graafwerk bij te kijken want de wortels zijn veel groter dan bij kleine haagplantjes. Een grote kant en klaar haag is zwaar en heeft mankracht nodig om te worden rechtgetrokken. Om de haag zelf te planten zal je dus extra hulp kunnen gebruiken. Hierdoor doen vele mensen beroep op een tuinman of vakman die ervaring heeft met het planten van kant en klaar hagen. Wat je ook beslist, het is altijd aangewezen om prijzen te vergelijken. Je leverancier kan je voorstellen om de hagen te planten of je kan kiezen voor een vakman in je buurt. Laat je leverancier en vakman best weten dat je prijzen vergelijkt, de kans is groot dat ze je een korting geven.

Meest gelezen:

tuinafsluiting haagDe prijs van tuinafsluitingen
de prijs van kastanje houten tuinafsluitingGoedkoopste tuinafsluitingen
moderne tuinafsluitingen prijzenModerne Tuinafsluitingen