Goedkope tuinafsluitingen

Een afsluiting in je tuin bakent je tuin af en geeft je veiligheid en privacy. Bovenal bepaald de keuze van je afsluiting de stijl en uitstraling van je tuin. Dat je dit ook kan bereiken met goedkope tuinafsluitingen bewijzen onderstaande voorbeelden. Een tuinafsluiting hoeft niet duur te zijn. Met wat creativiteit kunnen goedkope tuinafsluitingen een meerwaarde zijn voor het design van je tuin.

1. Een haag : De goedkoopste tuinafsluiting?

goedkope tuinafsluitingen - haag
Haag – goedkope tuinafsluingen

Je tuin voorzien van een mooie haag is veruit de goedkoopste manier om je tuin af te sluiten. Deze goedkope tuinafsluitingen zijn beschikbaar in alle kleuren en maten. Hagen komen voor in verschillende prijscategorieën maar gemiddeld kost een haag ongeveer 5 euro per lopende meter. Een haag is echter niet op één dag volgroeid. Je zal wat geduld aan de dag moeten leggen om te wachten op een mooie volgroeide dichte haag. Tevens heeft je haag vrij veel onderhoud nodig. een haag moet, afhankelijk van de plantkeuze, één tot drie keer per jaar gesnoeid worden. Er zijn zoveel soorten haag plantjes dat het moeilijk kan zijn om de juiste haag te kiezen. Om te weten welke hagen in de winter groen blijven, weinig onderhoud nodig hebben of snel groeien zal je je goed moeten informeren. Wil je weten welke hagen het meest gekozen worden? Kijk dan hier naar de meest populaire hagen!

2. Een draadafsluiting, de budgetvriendelijke tuinafsluiting

goedkope tuinafsluitingen : draadafsluiting
Draadafsluiting – goedkope tuinafsluitingen

Een draadafsluiting blijft populair en met goede redenen, het zijn goedkope tuinafsluitingen en hebben geen onderhoud nodig. Een draadafsluiting draagt daarbovenop bij aan de veiligheid van je tuin. Spelende kinderen of huisdieren kunnen je tuin niet onopgemerkt verlaten. Je tuin wordt ook beschermt van buitenaf, mogelijke indringers kunnen je tuin niet betreden.

Draadafsluitingen kosten ongeveer 10 tot 20 euro per lopende meter. Heb je een stevigere afsluiting nodig? dan kan je kiezen om een draadafsluiting met bovenbuis te plaatsen, deze kosten ongeveer 20 euro per lopende meter. De meest duurzame en stevige draadafsluiting heeft een bovenbuis en onderaan een betonplaat. Een betonplaat zal mogelijke schade door het gebruik van een grasmaaier voorkomen. Heb je een hond? Een draadafsluiting met een betonplaat onderaan maakt het je hond vrijwel onmogelijk om onder je afsluiting te graven en te ontsnappen. Deze kosten gemiddeld 30 euro per lopende meter.

Lees hier alles over draadafsluitingen en prijzen!

Het is een mythe dat een draadafsluiting onmogelijk een gevoel van privacy in je tuin kan brengen. Er zijn verschillende creatieve manieren om je afsluiting dicht te maken. Met deze 7 budgetvriendelijke tips creëer je in een mum van tijd privacy met je draadafsluiting! Je vind er alles over heidematten, bamboematten, begroeiingen, zichtschermen en lamellen. Is er nog een reden om niet voor deze goedkope tuinafsluitingen te kiezen?

3. Goedkope tuinafsluitingen : betonplaat, de klassieker

Hoewel er tegenwoordig ook betonnen afsluitingen zijn met een modern design, hebben we het hier over de standaard grijze goedkope tuinafsluitingen. Deze zijn in aankoopprijs stukken goedkoper, je betaalt ongeveer 20 euro per lopende meter. Beton wordt traditioneel gebruikt als goedkope tuinafsluiting. Het is bijzonder duurzaam en heeft weinig onderhoud nodig. Een betonnen tuinafsluiting garandeert de privacy in je tuin. Mogelijke indringers wordt het moeilijk gemaakt om je tuin te betreden en er zal geen inkijk zijn in je tuin. Om het uitzicht van je afsluiting te verfraaien kan je ervoor kiezen om deze te laten begroeien. Je kan er net als bij een draadafsluiting ook heidematten, bamboematten tegen zetten of een haag voor planten.

4. Nog goedkoper? Een gevlochten tuinafsluiting van wilgentakken!

goedkope tuinafsluitingen : gevlochten wilgentakken
Gevlochten tuinafsluitingen – goedkope tuinafsluitingen

Dat goedkope tuinafsluitingen zijn ook stijlvol en charmant kunnen zijn bewijst de gevlochten tuinafsluiting. Door zijn natuurlijke uitstraling geeft deze tuinafsluiting een landelijke uitstraling aan je tuin. Heb je zelf wilgen in je tuin of ken je iemand die net de takken van zijn wilgen heeft gesnoeid? Een gevlochten tuinafsluiting van wilgen takken kan je eenvoudig zelf maken. Als je gratis wilgentakken kan bemachtigen maakt dat je tuinafsluiting nog goedkoper. Voor één bos wilgentakken, ook wel wilgentenen genoemd, betaal je in de winkel ongeveer 16 euro. Het maken van een gevlochten tuinafsluiting uit wilgen is niet alleen leuk, maar ook bijzonder budgetvriendelijk. Daarbovenop is deze tuinafsluiting ook goed voor het milieu! Er moeten geen bomen voor omgehakt worden en vogeltjes komen sneller naar je tuin. Je kan ook wilgen tuinschermen kopen en gemakkelijk in je tuin plaatsen, deze kosten ongeveer 40 euro per stuk. Wil je een natuurlijke, ecologische en goedkope tuinafsluiting? Dan is deze beslist een kanshebber!

Meest gelezen:

tuinafsluiting haagDe prijs van tuinafsluitingen
tweedehands tuinafsluitingen kopenTweedehands tuinafsluitingen?
Draadafsluiting prijzendraadafsluitingDraadafsluitingen prijzen