Draadafsluiting plaatsen in 4 stappen!

draadafsluiting
draadafsluiting

Om veiligheid te garanderen plaatsen vele mensen een draadafsluiting in de tuin. Met deze tuinafsluiting kan je verhinderen dat dieven gemakkelijk je tuin betreden en het bakent tevens je tuin af. Als je huisdieren of kleine kinderen hebt is het veilig om voor een tuinafsluiting te kiezen die hen belet om de tuin te verlaten. De tuinafsluiting zorgt ervoor dat ze vrij kunnen buiten spelen en niet op de openbare weg kunnen terechtkomen. Er zijn daarnaast verschillende opties om met een draadafsluiting je privacy in je tuin te garanderen.

Welke benodigdheden zijn er nodig voor het plaatsen van een draadafsluiting?

  • Draadafsluiting voor de tuin
  • Palen en steunpalen
  • Zand, cement en grind
  • Spanstaven

Daarnaast heb je ook nog volgend gereedschap nodig:

  • Een kniptang
  • Een schop en een spade
  • Een waterpasser
  • Een slangwaterpas
  • Een rolmeter

Stap 1: Meten van je tuin. Hoe groot moet je draadafsluiting worden?

Markeer de plaats waar je tuinafsluiting moet komen met merktekens. Plaats een merkteken in de hoeken en nadien om de 2.5 tot 3 meter waar de steunpalen komen. Nu kan je precies meten hoeveel meter draadafsluiting je nodig hebt en berekenen hoeveel steunpalen je moet kopen. Als je tuin niet voldoende vlak is kan je het terrein opvullen of indien nodig grond weghalen.

Stap 2: De hoekpalen en tussenpalen van je draadafsluiting plaatsen

In de hoeken graaf je een put van ongeveer 60 cm diep, hierin plaats en de hoekpalen. Als de hoekpalen waterpas staan kan je de put opvullen met beton. Bevestig een tijdelijke steunpaal aan de hoekpalen voor extra stevigheid. Plaats waar de tuinafsluiting moet komen om de 2.5 tot 3 meter een tussenpaal. Om er op toe te zien dat de palen op gelijke hoogte en waterpas staan kan je een slangwaterpas gebruiken. Voor een extra stevige tuinafsluiting veranker je de tussenpalen best ook in beton.

Stap 3: De draadafsluiting plaatsen

Als het beton volledig is uitgehard en de hoekpalen en tussenpalen stevig op hun plaats zitten kan je de draad omheining spannen. Je begint met het bevestigen van een spanstaaf met een dubbele binddraad tegen de hoekpaal. Rol deze draad uit en bevestig hem aan de volgende hoekpaal. Bevestig op de laatste hoekpaal verschillende spanstaven aan zodat de draad gelijkmatig kan worden aangespannen. Nu kan je de draadafsluiting bevestigen aan de binddraad. Als je draadafsluiting te kort is moet je moet het een volgende rol draadafsluiting combineren. Om de draadafsluiting goed in elkaar te laten overlopen leg je volledige mazen van beide draadafsluitingen over elkaar en verbind je ze met binddraad. Span deze verbinding strak aan.

Stap 4: Extra binddraad aanbrengen aan je draadafsluiting

Na het aanspannen kan je draadafsluiting moet je nog extra binddraad aanbrengen. Dit doe je voor de stevigheid van je tuinafsluiting. Voor het beste resultaat voorzie je een extra binddraad op elke 50 cm hoogte van de draadafsluiting. Voorbeeld: een draadafsluiting van 180 cm hoog heeft een binddraad op 10 cm hoogte, 60 cm hoogte, 110 cm hoogte, 160 cm hoogte en tenslotte op 180 cm hoogte. Door over de hele hoogte van de draadafsluitingen binddraad aan te brengen is je tuinafsluiting gelijkmatig aangespannen aan elke paal.

Hulp nodig bij het plaatsen van je tuinafsluiting?

Met hulp van deze vier stappen ben je nu in staat om zelf je draadafsluiting te plaatsen. Heb je echter weinig tijd of zoek je iemand met ervaring om je te helpen? Je kan steeds beroep doen op een vakman in je buurt. Dat hoeft niet duur te zijn, door verschillende vakmannen te vergelijken kan je een goed geïnformeerde prijs inschatting maken. Een vakman heeft al het nodige gereedschap voorhanden en kan vaak draadafsluiting aankopen aan goedkopere tarieven. Door jarenlange ervaring zal de draadafsluiting snel en vakkundig geplaatst worden. Laat je vakman beslist weten dat je prijzen vergelijkt, zo is de kans groot dat hij je een goede prijs voorstelt of zelfs een korting geeft.

Meest gelezen:

draadafsluiting en privacyDraadafsluiting en Privacy
goedkope tuinafsluitingenGoedkope Tuinafsluitingen
tuinafsluiting haagDe Prijs van Tuinafsluitingen