Draadafsluiting en privacy? 7 budgetvriendelijke tips

Als je in je tuin wil genieten doe je dit graag alleen of met vrienden en familie. Je hebt dus een omheining nodig die niet alleen je tuin afsluit maar ook het zicht op de tuin van buitenaf beperkt. Je kan ervoor kiezen om een gesloten tuinafsluiting te plaatsen, zoals een omheining van hout of betonplaat. Een meer economische optie is om je draadafsluiting te bekleden zodat het zicht op je tuin verminderd wordt.

1. Klimplanten laten groeien op je draadafsluiting

klimplant laten groeien op je draadafsluiting
klimplant laten groeien op je draadafsluiting

Klimplanten zoals de klimop kunnen zich hechten aan je draadafsluiting en zo een natuurlijk visueel scherm vormen. Het zal echter tijd kosten voor je draad volledig begroeid is. Het eindresultaat is een mooie groene tuinafsluiting die opgaat in je tuin. klimplanten zijn bovendien goedkoop te plaatsen. Na de plaatsing zal je erop moeten toezien dat de klimplant je tuin niet overwoekerd.

 

2. Bamboematten bevestigen aan je draadafsluiting

bamboe draadafsluiting
bamboe tegen je draadafsluiting

Bamboeschermen scoren kwalitatief hoger dan rietmatten en heidematten. Bamboe is uitermate sterk en weerbestendig. De stengels zijn door middel van roestvrij staal met elkaar verbonden, de tuinafsluiting wordt geleverd als oprolbare mat. De bamboemat wordt opgehangen aan de draadafsluiting op een manier dat de bamboe de grond net niet raakt. Bamboe geeft je tuin een natuurlijke en kalme uitstraling en nodigt uit om je te ontspannen en te genieten van je privacy.

3. Haag planten voor je draadafsluiting

haag planten voor je draadafsluiting
haag planten voor je draadafsluiting

Een haag is gemakkelijk naast een draadafsluiting te planten en geeft privacy aan je tuin op een natuurlijke manier. Hagen hebben echter tijd nodig om te groeien waardoor het langer zal duren voor je in privacy van je tuin kan genieten. Rietmatten, heidematten of bamboematten kunnen daarom een mooi alternatief zijn als tijdelijke tuinafsluiting tijdens de groei van je haag. Hou er echter rekening mee dat een haag relatief veel onderhoud nodig heeft achteraf.

4. Rietmatten bevestigen aan je draadafsluiting

rieten mat tegen draadafsluitinge
rieten mat tegen je draadafsluiting

Een rietmat bestaat uit rietstengels die met een ijzerdraad aan elkaar geweven zijn. Ze komen voor in verschillende kleuren en maten. Een rietmat kan gemakkelijk aan de binddraad gebonden worden en geeft onmiddellijk een natuurlijk resultaat. De levensduur van rietmatten is korter dan die van een kunststof alternatief, maar met een rietmat als tuinafsluiting geef je je tuin een mooie natuurlijke uitstraling.

5. Heidematten bevestigen aan je draadafsluiting

heidemat tegen je draadafsluiting
heidemat tegen je draadafsluiting

Een ander natuurproduct zijn de heidematten die je kan bevestigen aan de binddraad van je draadafsluiting. Ze zijn gemaakt uit gevlochten takjes heidekruid en beschikbaar in verschillende afmetingen en diktes. Algemeen geldt dat er minder doorkijk is hoe dikker de takjes zijn. De dikste heidemat op de markt kan zelfs de volledige inkijk op je tuin wegnemen. Heidematten zijn strak en modern en geven toch een landelijke rustieke uitstraling aan je tuin. Deze heidematten worden gemaakt uit natuurlijk restmateriaal. Aangezien er geen bomen hoeven worden gekapt is dit een milieuvriendelijke tuinafsluiting.

6. PVC lamellen weven door je draadafsluiting

pvc lamellen weven door je draadafsluiting
pvc lamellen weven door je draadafsluiting

PVC lamellen zijn lange stroken kunststof die je doorheen je draadafsluiting kan vlechten. Ze bestaan in verschillende breedte, lengte en kleuren naargelang het type gaasdraad of staalmat waar ze doorheen gevlochten moeten worden. je kan deze tuinafsluiting gemakkelijk zelf plaatsen. Deze manier om visuele afscherming te vormen is buitengewoon goedkoop en snel.

 

7. Zichtscherm van polyethyleen doek bevestigen aan je draadafsluiting

zichtscherm tegen je draadafsluiting
zichtscherm tegen je draadafsluiting

Zichtschermen van polyethyleen doek komen voor in verschillende dichtheden. Om een optimale visuele afsluiting van je tuin te verzekeren wordt aangeraden om een doek met dichtheid van 81% tot 100% te gebruiken. De zichtschermen worden gebonden aan de binddraad en komen voor in verschillende kleuren. Deze tuinafsluiting is onderhoudsvriendelijk en makkelijk zelf te plaatsen.

 

Meest gelezen:

draadafsluitingDraadafsluiting plaatsen in 4 stappen!
goedkope tuinafsluitingenWat zijn de goedkoopste  tuinafsluitingen?
bamboe tuinafsluitingIn de kijker: Bamboe tuinafsluitingen, puur natuur!