De voor- en nadelen van een composiet tuinafsluitingen

composiet tuinafsluiting
composiet tuinafsluiting

In composiet tuinafsluitingen worden houtvezel gecombineerd met andere materialen, zoals hars, om een sterker materiaal te bekomen. Kwaliteitsvolle composiet zal daarbovenop ook glasvezel of koolstof bevatten om het materiaal nog sterker te maken. het idee is dat positieve eigenschappen van verschillende materialen met elkaar worden vermengt om elkaar zo te versterken. Het spreekt voor zich dat composiet tuinafsluitingen langer meegaan dan houten tuinafsluitingen. Daarenboven zijn ze vaak niet te onderscheiden van houten tuinafsluitingen. Door hun duurzaamheid en natuurlijke uitstraling winnen ze sterk aan populariteit.

De kracht van composiet

Composiet tuinafsluitingen werden speciaal ontwikkeld met het oog op duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid. Door zijn samenstelling kunnen composiet tuinafsluitingen niet rotten of kromtrekken, er kan namelijk geen vocht intrekken. Dit verlengt de levensduur van je afsluiting aanzienlijk. Het is deze levensduur en gebruiksgemak die mensen over de streep trekt voor composiet te kiezen. Een houten tuinafsluiting heeft na plaatsing immers nog nabehandeling nodig met beschermingsproducten. Door te kiezen voor composiet levert dit niet alleen een kostenvoordeel op maar er komt ook tijd vrij die je effectief kan doorbrengen in de tuin. Ook kan een houten tuinafsluiting, afhankelijk van zijn duurzaamheidsgraad, na verloop van tijd beginnen rotten. Door het materiaal zo samen te stellen dat de goede eigenschappen van hout worden gecombineerd andere sterke materialen wordt een krachtige tuinafsluiting gecreƫerd. Er word als het ware een houtproduct ontwikkeld zonder de nadelen die eigen zijn aan het gebruik van hout als tuinafsluiting.

Composiet is bijna niet te onderscheiden van hout

Door de grote belangstelling voor composiet omwille van zijn duurzaamheid ontwikkelde fabrikanten een ruim gamma composiet tuinafsluitingen. Ze zijn er in verschillende kleuren, afmetingen en modellen. Hoe kwaliteitsvoller de composiet, hoe realistischer de tuinafsluiting oogt.

Tegenwoordig is composiet vaak niet te onderscheiden van massief hout.

Voordelen composiet:

+ Een composiet tuinafsluiting gaat niet rotten

+ Composiet kan niet kromtrekken want het is vochtwerend

+ Het heeft geen onderhoud nodig

+ Het is zeer duurzaam, gaat lang mee

+ Verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren en maten

+ Kwaliteitsvolle composiet is bijna niet te onderscheiden van houten tuinafsluitingen

+ Licht in gewicht dus makkelijk te plaatsen

Nadelen composiet:

– Er zijn verschillende kwaliteiten composiet tuinafsluitingen op de markt, sommige lijken minder op echt hout

– Door de zon kan er plaatselijk een kleurverschil optreden

Hoeveel kost een composiet tuinafsluiting?

Composiet tuinafsluitingen zijn relatief goedkoop maar in vergelijking met hout zijn ze iets duurder in aankoop. Mensen zien echter vaak de kostprijs op lange termijn over het hoofd. Composiet heeft na plaatsing geen nabehandeling meer nodig, er zullen dus geen beschermingsproducten moeten worden aangeschaft. Verder gaat composiet door zijn duurzaamheid veel langer mee dan hout. Wanneer het tijd is om je houten tuinafsluiting te vervangen is composiet nog steeds mooi en sterk. Dit alles maakt het prijsverschil tussen hout en composiet kleiner dan je bij aankoop zou verwachten. Er is bestaan grote prijsverschillen door het brede gamma aan kleuren, modellen en formaten maar ook door de verscheidenheid aan kwaliteiten. Het is belangrijk om composiet tuinafsluitingen goed te vergelijken voor je overgaat tot aankoop. Gemiddeld betaal je ongeveer 60 tot 150 euro per lopende meter.

Meest gelezen:

tuinafsluitingen prijzenTuinafsluitingen prijzen
haag of houten tuinafsluiting?Moderne tuinafsluitingen
de prijs van kastanje houten tuinafsluitingGoedkope tuinafsluitingen