Bamboe tuinafsluitingen in de kijker!

bamboe tuinafsluiting
bamboe tuinafsluiting

Bamboe is een snelgroeiende grassoort die vooral gekend omwille is van zijn duurzaamheid. Het heeft een natuurlijk uiterlijk en brengt een gevoel van rust en stilte in je tuin. Bamboe afsluitingen zijn verkrijgbaar in alle vormen, stijlen en maten. Er zijn bamboe matten en massieve bamboe panelen in de handel. Omdat er geen bomen moeten worden omgehakt is het een ecologisch alternatief is voor een houten tuinafsluiting. Bamboe is uitermate sterk en weerbestendig. Het heeft zelfs een duurzaamheidscategorie die nog hoger is dan de meeste tropische houtsoorten. De laatste jaren is de vraag naar bamboe tuinafsluitingen dan ook enorm gestegen.

Bamboe matten als tuinafsluiting

bamboe tuinafsluitingDe populairste toepassing van bamboe in tuinafsluitingen zijn de bamboe matten. De bamboe mat is gemaakt van bamboe stengels waar een roestvrije draad rond gevlochten is. De stengels kunnen verschillen in diameter; er zijn dikke en dunne bamboe tuinafsluitingen. De mat wordt vervolgens aan een draadafsluiting omhoog gehangen. Hoewel bamboe van nature bestand is tegen rot, doe je er goed aan om de mat enkele centimeters boven de grond op te hangen. Wanneer de bamboe tuinafsluiting niet met de grond in aanraking komt wordt de levensduur aanzienlijk verlengt. Bamboe matten zijn licht in gewicht en makkelijk te transporteren. Je kan de matten gemakkelijk zelf ophangen aan de binddraad van je draadafsluiting. Het resultaat is een stijlvolle ondoorzichtige tuinafsluiting die rust en warmte uitstraalt. Door zijn duurzaamheid is bamboe een goed alternatief voor een heide-mat of rieten mat. Bamboe geeft je tuin een natuurlijke en kalme uitstraling en nodigt uit om je te ontspannen en te genieten in alle rust en privacy.

De prijs van bamboe matten is afhankelijk van de gekozen dikte van de bamboe stengels en de staaldraad. Bamboe matten zijn vrij goedkoop, ze kosten ongeveer 5 euro per lopende meter.

Massieve bamboe tuinafsluitingen

Nog duurzamer dan de bamboe matten zijn massieve bamboe tuinafsluitingen. Voor deze tuinschermen wordt alleen de beste kwaliteit bamboe geselecteerd en verwerkt tot een ‘strand woven’ massieve plank. Bamboe wordt samengeperst waardoor de plank een hogere dichtheid heeft dan de meeste andere tropische hardhout soorten. Ook het uitzetting- en krimp percentage is aanzienlijk lager bij deze duurzame tuinafsluitingen. Het resultaat is een tuinafsluiting met een verbluffende duurzaamheid en een moderne natuurlijke uitstraling. Deze afsluiting is een investering waar je nog vele jaren geniet van hebt. Een massieve bamboe tuinafsluiting kost ongeveer 100 euro per lopende meter.

Onderhoud van bamboe tuinafsluitingen

bamboe tuinafsluiting
bamboe tuinafsluiting

Bamboe zal naarmate de tijd verstrijkt vergrijzen door blootstelling aan de weersomstandigheden. Of je dit mooi vind hangt af van je eigen voorkeur. Indien je het vergrijzen wil voorkomen kan je gebruik maken van een beschermingsproduct. De beschermingsproducten op de markt bevatten een plantaardige olie die zeer effectief is tegen vergrijzing. Je bamboe zal dan zijn warme kleur behouden. Zelfs als je bamboe al vergrijst is dan is het nog niet te laat om dit te veranderen. Er zijn namelijk speciale bamboe ontgrijzers voor je tuinafsluiting op markt. Wanneer je bamboe na het ontgrijzen terug zijn warme kleur heeft volstaat het om het gewone beschermingsproduct één keer per jaar aan te brengen.

Meest gelezen:

tuinafsluiting haagDe prijs van tuinafsluitingen
de prijs van kastanje houten tuinafsluitingGoedkoopste tuinafsluitingen
moderne tuinafsluitingen prijzenModerne Tuinafsluitingen